Leverantörsdatabas Blakliden och Fäbodberget

Skriven av Christer Andersson den . Publicerad i Innehåll

 

Välkommen till projekt Blaklidens och Fäbodbergets registreringssida. "Här kan du som företagare i regionen registrera dig och ditt företag inför den kommande upphandlingen". Informationsbroschyr om projektet kan du läsa genom att klicka här>>

Den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft i hela EU och ersätter personuppgiftslagen (PUL). Syftet med PUL har varit att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks när deras personuppgifter behandlas. GDPR har strängare krav på hur organisationer som Vindkraftcentrum hanterar personuppgifter, vilket ytterligare förstärker dina rättigheter. Genom att skicka din företagsuppgifter via detta formulär godkänner du att vi lagrar den i vår leverantörsdatabas. Informationen används när Vattenfall och dess underleverantörer söker leverantörer i samband med vindkraftsutbyggnad och lämnas inte ut till tredje part i några andra sammanhang. Dina företagsuppgifter lagras också i Vindkraftcentrums ordinarie databas. Informationen där används när andra företag söker leverantörer i samband med vindkraftsutbyggnad och lämnas inte ut till tredje part i några andra sammanhang. Din E-postadress blir också inlagd i vår databas för nyhetsbrevsutskick. Vill du inte längre ha dessa nyhetsbrev längre fram finns avanmälninglänk i nyhetsbrevet.
Vill du att dina företagsuppgifter tas bort ur databaserna så kan du skicka mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Företagsdatabas copy
Företag
Fyll i företagsnamn
Kontaktperson
Invalid Input
Adress
Invalid Input
Postnummer
Invalid Input
Postadress
Invalid Input
Telefon
Invalid Input
Person direkt
Invalid Input
Person mobil
Invalid Input
E-post
Invalid Input
Kategori
Invalid Input
Välj kategori
Beskriv maskinpark
Ogiltig inmatning
Beskriv boendeuthyrningen
Ogiltig inmatning
Övrigt: Har Ni levererat till Vindkraftsetableringar tidigare? Lämna referensinfo här.
Ogiltig inmatning
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Ogiltig inmatning
Fyll i koden(*) Fyll i koden
Ny kod
Fel kod
Skicka

 

Aktuellt just nu

Skriven av Super User den . Publicerad i Innehåll

Branschforum vindkraft 27/9 i Östersund

Inbudan till företag och kommuner samt övrig offentlig verksamhet.

Plats: Verket, Prästgatan 50 i centrala Östersund. Klockan 09.30-16.00

Konferensen är som vanligt avgiftsfri, kaffe och lunch ingår. Möjlighet till mingel och egna affärsmöten.

Medverkan av bland annat Charlotte Unger Larson VD Svensk Vindenergi och Jeanette Lindeblad styrelseordförande i Svensk Vindkraftförening.

Lokala företag kan ges större möjligheter till uppdrag i samband med vindkrafts-utbyggnad. Med fler inblandade lokala företag ökar acceptansen.

Etablerat pilotprojekt presenteras där lokala företag kommer in tidigare i processen och där projektören aktivt påverkar och underlättar för sina huvudentreprenörer till lokala inköp av varor och tjänster. Detta utan att göra avkall på kraven för pris och kvalitet i leveransen. Modellen kan användas i alla kommuner där vindkraft planeras. Berörda kommuner och vindkraftprojektörer som deltar i branschforum erbjuds kostnadsfri konsultation om modellen.

Metoder för att maximera stödet till lokal utveckling.

En ny standardiserad modell för den så kallade vindpengen presenteras. Modellen fokuserar på lokal näringslivsutveckling.

Vattenfall har i likhet med de flesta vindkraftsaktörer utgett löften om en så kallad vindpeng, stöd till lokal utveckling (SLU), i samband med etablering av nya vindkraftsparker. Vattenfall inleder nu ett samarbete med Garantia och förbättrar stödet till lokalt företagande.

Efter några års samtal med Vindkraftcentrum har Vattenfall beslutat skapa en ny modell för att öka värdet på SLU.

Den stora förändringen kommer genom ett samarbete med Garantia, ett bolag som kan växla upp stödet genom att, i kombination med SLU, stötta lokala företag med kapital. Samarbetet med Garantia innebär stöd och affärsutveckling för små-och medelstora företag i närområdet till en planerad vindkraftspark.

Modellen presenteras och kan användas av andra projektörer i samarbete med de bygder där ny vindkraft etableras. Representanter för Garantia och Vindkraftcentrum finns på plats och kan hjälpa till med att genomföra liknande lösningar i hela landet.

Efterfrågan på kvalificerad arbetskraft är redan stor – och kommer att öka.

Sverige har ett mål att använda 100 procent förnybar el senast 2040 och en stor del av den energin kommer att bli vindkraft. För att nå målet ska det byggas omkring tretusen nya vindkraftverk de närmaste decennierna. Dessutom skall i stort sett 3 600 vindkraftverk som nu är i drift bytas ut under samma period. I dagsläget behövs det de närmaste fyra åren 750 nyutbildade vindkrafttekniker. I övriga Europa är utbyggnadstakten lika hög. Det finns alltså goda möjligheter för de som också skulle vilja jobba utomlands. Hur kan branschen, berörda kommuner, skolor, arbetsförmedlingen mfl hjälpas åt att attrahera ungdomar att söka utbildningar inom vindkraft.

Dessutom ger den ökade mängden vindkraft massor av möjligheter för lokala företag att leverera varor och tjänster i hela värdekedjan för drift och underhåll under de 20-30 år en nybyggd vindkraftpark producerar el.

Anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

___________________________________________________________________________________________________________

Klicka här för att se filmen från Lungsjön. Med sina 149 vindkraftverk är det Skandinaviens vindkraftstätaste område>> ©Vindkraftcentrum

Vindkraftcentrum.se

Skriven av Super User den . Publicerad i Innehåll