Blåser liv i landsbygden

Oleintervju
Ole Kristiansson är näringslivsutvecklare på Vindkraftcentrum och arbetar för att företag i Jämtland ska få möjlighet att tjäna pengar på vindkraftutbyggnaden. Till sin hjälp har han en databas där alla aktuella företag registreras.  

– Hur ska Nisses Gräv i Laxsjö veta hur de kommer i kontakt med de stora byggherrarna, säger Ole. Vårt jobb är att träffa alla intressenter och få in dem i vårt register så vi kan förmedla uppdrag och företag till varandra. Att vara en spindel i nätet helt enkelt. 

I dagsläget finns ungefär 1000 företag registrerade i databasen. Som man för övrigt kan registrera sig på vår hemsida,www.vindkraftcentrum.se.Det är företag av alla sorter som kan tänkas behövas när 700 vindkraftverk ska sättas upp, från stora kraftbolag och byggentreprenörer till kringverksamhet som hotell, catering, klädbutiker, frisörer och mekaniker. 

Ett gyllene tillfälle

Från de 700 kraftverken kommer kraftledningar att dras. Detta innebär stora möjligheter att förbättra tillgången till internet på landsbygden då alla ledningar innehåller fiberoptik. Detta blir extra relevant i och med att kopparnätet ska monteras ner och med det ADSL-tekniken.

Ole påpekar att ett snabbt och välfungerande internet är en förutsättning för en levande landsbygd och att detta är en möjlighet som är viktig att ta tillvara.

 

Vindkraftcentrum på Youtube