Charlotte Unger Larson slutar som VD för Svensk Vindenergi

Charlotte Unger Larson väljer att sluta som VD för Svensk Vindenergi för att flytta till Jämtland på heltid.

Charlotte Unger Larson utsågs till VD för Svensk Vindenergi den 1 januari 2015. Nu lämnar hon tjänsten för att kunna bo i Jämtland på heltid efter flera års pendlande. Charlotte blir kvar i sin nuvarande roll till slutet av augusti. Styrelsen har initierat en rekryteringsprocess för att hitta en ny VD.

– Det har varit enormt givande att leda Svensk Vindenergi och jag är väldigt stolt över det arbete vi gjort. Sedan 2017 har omkring 90 miljarder investerats i vindkraft och redan 2023 kommer mer än 30 procent av den el vi använder från vindkraft. Det är en fantastisk utveckling som blivit möjlig tack vare alla som är engagerade i vindkraften, säger Charlotte Unger Larson.

Den blocköverskridande energiöverenskommelsen, Vindkraftsbranschens Färdplan för 100 procent förnybart 2040 och firandet av organisationens 10-årsjubieleum vid VIND-konferensen förra året är några av höjdpunkterna under Charlotte Unger Larsons fem år som VD.

– Det är med vemod jag nu väljer att sluta på Svensk Vindenergi, men det känns som en bra tid att lämna över till ett nytt ledarskap. Jag vill tacka styrelsen för förtroendet och mina fantastiska medarbetare på Svensk Vindenergis kansli som möjliggjort framgångarna. Jag hoppas kunna fortsätta arbeta med näringslivsfrågor och verka för en hållbar utveckling, men med bas i Jämtland, säger Charlotte Unger Larson.

Vi i styrelsen beklagar att Charlotte lämnar föreningen, men vi önskar henne all lycka med framtida utmaningar. Charlotte har gjort ett strålande arbete och tydligt positionerat branschen som ledande i omställningen av energisystemet. Vi tackar Charlotte för att hon så framgångsrikt har lett Svensk Vindenergi under en historisk utveckling av vindkraften, säger Linda Burenius, styrelseordförande för Svensk Vindenergi.

Styrelsen har initierat en rekryteringsprocess av ny VD för Svensk Vindenergi. Mer information om tjänsten och arbetsprocessen finns på Svensk Vindenergis hemsida.

Vindkraftcentrum på Youtube