Eurowind Energy A/S bygger vindpark Knöstad i Värmland

 

Detta är Siemens Gamesas första orderbekräftelse i Sverige från deras senaste plattform med den rekordstora rotordiametern på 170 m. Med en tornhöjd på 115 m sträcker sig rotorbladen 200 m över marken i sitt högsta läge. Verken kommer levereras under sommaren 2021 och vindparken driftsättas hösten 2021.

Vindpark Knöstad är beläget i ett kuperat skogsområde norr om E18 i Säffle kommun. Området har goda vindförhållanden och vindparken beräknas producera 135 miljoner kWh årligen vilket motsvarar konsumtion av hushållsel för närmare 30 000 hushåll. 

Vi är mycket glada över att se det snabba genomslag denna plattform har på den skandinaviska marknaden, en av världens mest sofistikerade vindkraftsmarknader. Affären utmärker dessutom en fortsättning på vårt starka samarbete med Eurowind Energy, som vi tidigare arbetat med i projekt Thorup Sletten. Det känns alltid inspirerande med kunder som är engagerade i att stärka vårt samarbete.” sa Alfonso Faubel, Siemens Gamesas VD för landbaserad vindkraft.

Efter ett framgångsrikt samarbete i projekt Thorup Sletten i Danmark, landets största landbaserade vindpark, är vi glada över att ytterligare stärka vårt samarbete med Siemens Gamesa med projekt Knöstad. Vi ser fram emot att inleda byggnation av de största landbaserade vindkraftverken som finns tillgängliga på marknaden” sa Jens Rasumssen, VD på Eurowind Energy och tillade: ”På Eurowind Energy anser vi att en kontinuerligt lägre produktionskostnad för el är uppenbar för industrin och SG 5.8-170 tar oss ytterligare ett steg i denna riktning”.

Eurowind Energy arbetar just nu med upphandling av anläggningsarbeten för vindpark Knöstad. Byggnation av vägar och arbetsytor planeras inledas hösten 2020.

Om Eurowind Energy

Eurowind Energy är ett danskt privatägt företag som under åren utvecklats till att bli en ledande utvecklare och operatör av sol- och vindkraftparker. Koncernens huvudsakliga verksamhet omfattar utveckling av sol- och vindkraftparker samt förvaltning av tillgångarna. Eurowind Energy sköter finansiell och teknisk administrationen för 1300 MW, varav 600 MW är under eget ägande.

Eurowind Energy är verksamma i Sverige sedan 2016 med kontor i Göteborg.

Vindkraftcentrum på Youtube