Inbjudan Branschforum Vind 2022 6 april digitalt

Vindkraftcentrum bjuder in till Branschforum Vind 2022 den 6 april 10:00-15:00. Konferensen kommer att ske digitalt i år och kommer att sändas från en studio i Östersund.

Branschforum Vind samlar årligen hundratals deltagare. De senaste åren har Branschforum Vind arrangerats i Torpshammar, Östersund, Åsele och Sollefteå. Under årens lopp har det blivit en viktig mötesplats där företag, kommunföreträdare,  forskning och myndigheter träffats. 

I år blir Branschforum helt digitalt och ett halvdagsarrangemang. Den sjätte april samlar vi intressanta och tongivande personer i en studio i Östersund där initierade programledare för en diskussion framåt med just studiogäster, andra uppkopplade på länk och med deltagare från hela landet i konferensen. 

Det kommer att vara tre fokusområden denna gång. ”Inflyttning och jobb där vindkraft byggs”, ”Vindkraftsetableringar och elintensivindustri” och ”Industrin kräver mer el, men det fattas nästan inga positiva beslut om vindkraft”

Dagen kommer att inledas med fakta om hur det ser ut i vindkraftsbranschen med investeringsbeslut och kommunala tillstånd. Bilden ges av Daniel Kulin från Svensk Vindenergi. 

Vi kommer ha med Sigrid Nord och Magnus Igel från RES som berättar om vindkraftsetableringar och vätgassatsningen som nu sker i Ånge. 

Vi kommer också diskutera problematiken med att industrin kräver mer el nu för att ställa om till fossilfri produktion samtidigt som de flesta kommuner säger nej till ny vindkraft. Vi kommer ha en dialog mellan rikspolitiker och kommunföreträdare. Detta för att få svar på frågorna, ”Varför säger kommuner nej till ny vindkraft?” och ”Vad behöver göras för att kommunerna ska ha en mer välvillig inställning till vindkraftsetableringar i sin kommun?”. 

Allt detta och mycket mer planeras till årets konferens. Deltagandet är kostnadsfritt.  Anmäl dig här

(*) Obligatoriska fält

{rsform 10}

Vindkraftcentrum på Youtube