Investeringsbeslut Bröcklingbergets vindkraftpark i Bräcke kommun.

 

Arise avyttrar Bröcklingeberget vindkraftpark om ca 45 MW till en fond förvaltad av re:cap global investors.

Enligt ett pressmeddelande har Arise ingått avtal med en fond förvaltad av re:cap global investors, en schweizisk kapitalförvaltare, om avyttring av projektet Bröcklingeberget. Arise har utfört utveckling, design och upphandling av , inklusive att hitta en investerare. Arise förväntar sig att försäljningen kommer att ha en positiv resultateffekt om totalt cirka 70 MSEK under åren 2018 och 2019.

Arise kommer att ansvara för projektledning under byggnationen och förvalta projektet för re:cap global investors räkning när vindkraftparken är driftsatt, genom ett förvaltningsavtal.

Siemens ska leverera 11 turbiner av modell DD 142, 4,1 MW. Byggnationen av Projektet startar omedelbart och vindkraftparken förväntas tas i drift i slutet av 2019.

Vi är mycket nöjda med att vår nya kund, re:cap global investors, vill göra denna transaktion med oss. Affären ligger helt i linje med vår strategi att skapa värde genom utveckling, byggnation och förvaltning av vindkraft. Vi ser fram emot att utforska fler möjligheter med re:cap global investors i framtiden och är mycket glada över förtroendet att bygga och förvalta deras första investering i Sverige”, säger Daniel Johansson, VD för Arise.

Om re:cap global investors:

Re:cap global investors förvärvade Projektet för Wind Infrastructure I, en sub-fond till Luxembourg special fund FP Lux Investments. Inklusive denna transaktion, uppgår den totala portföljen till över 300 MW. Detta gör den till en av de största fonderna i Europa för landbaserad vindkraft. Fonden har designats exklusivt för institutionella investerare och investerar direkt i landbaserad vindkraft i europeiska länder såsom Tyskland, Finland och nu också Sverige. Detta gör fonden extra intressant för investerare med lågriskprofil.

Vindkraftcentrum på Youtube