Jula köper vindkraftspark

Enligt ett pressmeddelande investerar nu Jula Holdingkoncernen stort i vindkraft. Totalt är det fyra verk i Tanumshede som köpts, tillsammans genererar dessa energi som räcker till försörjning av alla Julas verksamheter i Skaraborg, som lager, varuhus m.m.

Jula Holdingkoncernen har sedan tidigare delägande i flera vindkraftverk. Med de nya fyra verken, där koncernen är ensam ägare, kommer energiproduktionen att öka avsevärt. Energieffektivisering och hållbar energiproduktion har alltid legat Jula Holdingkoncernens ägare och koncernchef Karl-Johan Blank varmt om hjärtat.

– Det är ett intresse som jag alltid haft, att jobba med energieffektivisering, det är både bra för miljön och för plånboken, säger Karl-Johan Blank. Exempelvis är Julas huvudkontor och centrallager i Skara helt uppvärmt med bergvärme och till stor del upplyst med LED-armaturer. Energin till anläggningen kommer redan idag delvis från vindkraft.

Klimatneutralt 2030.
En tydlig målsättning är att Jula ska vara klimatneutralt 2030. Investeringen i vindkraft är ett viktigt steg i den riktningen.

– Jula Energi & Miljö är det senaste tillskottet i Jula Holdingkoncernen. Vi har sökt efter objekt som vindkraftverk, och när tillfället dök upp i Tanumshede så kändes det helt rätt. Vi kommer nu att fortsätta att göra investeringar i förnyelsebar energi och utveckla vårt hållbarhetsfokus inom koncernen, säger Karl-Johan Blank.

Vindkraftsparken i Tanumshede har funnits sedan 2016. Verken är cirka 80 meter höga.

Fotot: Karl-Johan Blank, Koncernchef och ägare Jula Holdingkoncernen

Foto: Jula

Vindkraftcentrum på Youtube