Klart med fortsatt snurr på Vindkraftcentrum.se

      Nu är finansieringen av Vindkraftcentrum.ses verksamhet för andra halvåret 2014 klar.
  Det känns skönt och vi vet att vi gör skillnad, säger projektledaren Torbjörn Laxvik.

 

Sista biten att falla på plats var beskedet från Energimyndigheten om 400 000 kronor för att projektet ska fortsätta utveckla formerna för näringslivs- och affärsutveckling samt det strategiska samarbetet på länsnivå.

 

Maximalt omsluter projektbudgeten 3 210 000 kronor varav Regionförbundet Jämtlands län står för knappt hälften. Projektägare är Strömsunds kommun som står för 666 666 kronor. Övriga finansiärer från och med halvårsskiftet är Härjedalens, Berg, Ragunda och Åre kommuner. Samt Jämtkraft, Strömsunds utvecklingsbolag och Jämtlandsvärme.

 

Regionförbundet Jämtlands län motiverar sitt stöd så här:

”Projektet prioriteras utifrån gällande Regionalt Tillväxtprogram för Jämtlands län, insatsområde Innovation och förnyelse. Att tillvarata de möjligheter som finns inom ”klustret” vindkraft är viktigt då området har stora möjligheter att skapa affärsmöjligheter för lokala företag samt skapa arbetstillfällen.”

 

         Det pågår investeringar för tio miljarder kronor i länet, 200 länsföretag är aktiva i vindkraftsbranschen och det utfördes 600 årsarbeten här under förra året, säger Torbjörn Laxvik.

Vindkraftcentrum på Youtube