Leverantörsdatabas Kölvallen i Ljusdals kommun

Projektet Kölvallen utvecklas av Arise. Arise är en av Sveriges största utvecklare och förvaltare av vindkraft. Utöver utveckling och förvaltning så äger även Arise 140 MW egen produktion. Arise har under de senaste åren utvecklat och sålt över 1 GW av installerad effekt och förvaltar närmare 1.5 GW effekt.

Kölvallen är Arise andra större projekt som ska ansluta till stamnätsstationen Torpberget, där systerprojektet Skaftåsen, 35 turbiner, är under byggnation. Kölvallen är ett projekt med väldigt goda vindar och med ett tillstånd som tillåter höga turbiner, 220 m tip height. Tillståndet tillåter drift fram till 2058.

Projektet kommer att innebära anläggning av cirka 20 km ny väg och breddning av ytterligare 20 km väg samt byggnation av 42 kranplaner och fundament. Utöver de entreprenader som projektet beställer så kommer Ellevio att bygga en transformatorstation samt en anslutande kabel till Torpberget.

• Länk till projektörens informationssida om projektet

https://www.arise.se/sv/projekt-under-utveckling

Leverantörsdatabasen är numera en digital affärsplattform

Nu har den traditionella leveransdatabasen övergått till en digital interaktiv affärsplattform. Vindkraftcentrum.se har i samarbete med Umeå Universitet tagit fram denna affärsplattform för att ytterligare utveckla möjligheterna till lokala affärer i samband med en vindkraftsetablering. Tjänsten är kostnadsfri.

Företag, organisationer som vill erbjuda sina produkter och tjänster till projektören och dess huvudentreprenörer kan registrera sig här. Privatpersoner som har boende att erbjuda är också välkomna. I affärsplattformen finns bland annat meddelandefunktioner som innebär att när ett inköp behöver göras skickas ett sms till de som registrerat att de kan leverera efterfrågad vara eller tjänst.

För att registrera dig ska du gå in på https://vindkraft.umigo.se/

Säkerställ att du använder rätt webbläsare
För att plattformen ska fungera som den ska så bör webbläsaren Google Chrome användas. Du kan ladda ner Chrome för dator eller telefon här>>. Plattformen har en språkfunktion, som i Chrome, gör det möjligt att kommunicera på alla språk. Dvs att du kan använda svenska språket som automatiskt översätts till mottagarens språk och vice versa. Du kan även använda andra webbläsare men då får du inte full funktionalitet.

Skapa ett konto
Gå in på vindkraft.umigo.se. Klicka på Registrera konto och fyll i kontouppgifter och klicka på Registrera konto. Ett mail med verifieringslänk skickas till den angivna e-postadressen. Kommer inget mail, kontrollera din Spam-korg. Klicka på länken i mailet för att bekräfta din e-postadress. Du kan därefter logga in på vindkraft.umigo.se.

Verifiering av företagsuppgifter
Efter du bekräftat din e-postadress kommer en administratör att verifiera dina företagsuppgifter och ge dig tillgång till plattformen. Detta kan ta upp till en arbetsdag.

Hjälpsida
När du ska registrera dina företagsuppgifter finns en hjälpsida där du steg för steg kan se hur du ska gå till väga vindkraft.umigo.se/help.htm

GDPR
Här kan läsa om Vindkraftcentrums hantering av GDPR>>

Vindkraftcentrum på Youtube