Studieresa Mörttjärnsbergets vindkraftpark

Mörttjärnsbergets vindpark från Gråsjön

 

Vindkraftcentrum.se ordnade en studieresa den 29 augusti till Mörttjärnsbergets vindkraftpark för ett 30-tal politiker, tjänstemän och entreprenörer från Ragunda Kommun.

 

Besöket började med att Urban Blom från Statkraft kom till konferensanläggningen Albackens Jakt & Fiske och informerade om verksamheten på SSVAB:s vindkraftparker just nu. Han redogjorde även för hur upphandlingar går till vid byggande av vindkraftparker och visade att det finns affärsmöjligheter för lokala entreprenörer.

 

Vindkraftcentrum.se informerade också om sin verksamhet och om hur framtiden ser ut på vindkraftutbyggnaden i Jämtlands Län, och vad vindkraftcentrum.se kan hjälpa till med för att öka jobb och företagande i samband med de stora investeringar som är planerade i Jämtlands Län.

 

Sedan gjordes ett besök i vindkraftparken, vi fick stanna till vid ett vindkraftverk och blev informerade om olika byggmetoder för olika fundament och data på torn, vingar, turbin etc.

Vi hade hoppats på att få se en av de stora lyftkranarna göra ett lyft av vingarrna som skulle monteras på ett verk denna dag, men så blev inte fallet. Ett besök i den nya servicebyggnaden med verkstad, spolhall och kontor hann vi också med innan vi tackade för oss och vände hemåt.

 

I väntan på Vinglyft

Vindkraftcentrum på Youtube