Utbilda dig till vindkrafttekniker! Sök YH-utbildning i Strömsund

I hjärtat av Sverige i natursköna Jämtland, Strömsunds kommun ligger YH Vindkraftteknikerutbildning. 

Yrkeshögskoleutbildningen till vindkrafttekniker är landets äldsta i sitt slag, och har nu restplatser tillgängliga inför höstens start. Utbildningen har ett väl upparbetat kontaktnät och nära samarbete med de ledande företagen i vindkraftbranschen. Här utbildas vindkrafttekniker från hela landet i ett klimatsmart yrke i en expansiv bransch med goda jobb-och karriärmöjligheter. Efter utbildningen erhåller den studerande en yrkeshögskoleexamen som vindkrafttekniker.

Ett arbete som vindkrafttekniker innebär service, – drift, -och underhåll av vindkraftverk vilket i och med den stundande energiomställningen, öppnar upp ett tryggt jobb nationellt men erbjuder också karriärmöjligheter internationellt, för den som önskar det.  

Yrket ställer krav på noggrannhet, tekniskt kunnande och god förmåga att arbeta i team och innebär en hel del eget ansvar men det ger också utrymme för mycket egen planering, varierande arbetsuppgifter och ett roligt arbete med vacker utsikt!

YH Vindkraftteknikrutbildning erbjuder totalt 35 utbildningsplatser utifrån flexibla studier där teori varvas med praktiska moment, studiebesök och laborationer utifrån ett nära samarbete med vindkraftbranschen. Utbildningen är tre terminer lång och har sökande från hela landet. De erbjuder därför också långväga studerande boendemöjlighet på Elevhemmet Sörgård, som bara ligger några minuters promenad från skolan. Utbildningen är också CSN berättigad. 

Du har fortfarande möjlighet att ansöka om en plats till höstens utbildningsstart den 23 augusti. Det gör du genom att ansöka till någon av de restplatser som finns tillgängliga. Platserna till utbildningen tillsätts löpande – så ta chansen och sök nu! 

Mer information om utbildningen och hur du går tillväga för att ansöka hittar du på www.hjalmar.nu/vindkraft

Utbildningen finns också på facebook – följ gärna YH Vind Strömsund där!

Läs broschyr om yrket>>

English version>>

Vindkraftcentrum på Youtube