Vattenfall söker 1000 nya medarbetare till ett hundratal orter i hela Sverige, från Jokkmokk i norr till Ystad i söder.

Det råder stor kompetensbrist på en konkurrensutsatt marknad. Därför startar Vattenfall idag en ny rekryteringskampanj. Där man, enligt ett pressmeddelande, vill visa Vattenfalls fördelar som arbetsgivare och för att attrahera talanger som kan förverkliga ett fossilfritt liv inom en generation.

Vattenfall söker ingenjörer och servicetekniker till tjänster över hela Vattenfall i Sverige och till våra marknader i övriga Europa.

– Rekryteringsbehovet är stort på en konkurrensutsatt marknad med stor kompetensbrist inom flera yrken. Vattenfall är en attraktiv arbetsgivare som satsar framåt och är med och utvecklar nuvarande och framtidens fossilfria energisystem. Vi vill att fler ska känna till det och bli en del av vår resa, säger Dag Svensson, HR-chef inom Vattenfall.

Vattenfall erbjuder olika yrkesroller; till exempel ingenjörer, projektledare, servicetekniker och projektörer, framför allt inom kärnkraft men även inom elnät, underhåll, vattenkraft, och vindkraft.

Kampanjen pågår till den 15 december och riktar sig i första hand till alla med relevant arbetslivserfarenhet och nyutexaminerade. Utvecklingsmöjligheterna är stora och finns i hela koncernen.

– Vi hoppas att många med olika kompetens och bakgrund ser möjligheten till en klimatsmart karriär hos oss. Vattenfall är en attraktiv arbetsgivare som ger möjlighet till intressanta och viktiga uppdrag, både för oss och samhället i stort, och en karriär där vi ser våra medarbetares behov både på och utanför jobbet, säger Dag Svensson.

Klicka här för att komma till Vattenfalls lediga jobb>>

Vindkraftcentrum på Youtube