Vindenergi i centrum vid skidskyttet

På torsdag 29/11 ordnar Vindkraftcentrum.se stort event i samband med World Cup-premiären i Skidskytte i Östersund.

Det sker i samarbete med Business Relations Arena och nuvarande och blivande aktörer i den växande vindkraftbranschen från både Jämtland och Tröndelag.

 

I Jämtlands län med någon omnejd byggs vindkraftparker för tio miljarder kronor de närmaste två till tre åren. Det gäller dryga 250 verk, ytterligare 350 har tillstånd att börja byggas.
I planeringen handlar det 1600 verk sammanlagt!

 

På Arctura invid skidstadion deltar bland andra Anders Strömblad från Jämtvind, Torolf Pettersen från Blaaster wind technologies AS som utvecklat en ny teknik och tänk kring vindkraftsturbiner och andra beställare av jobb inom vindkraften. Det handlar om skogsjobb, vägar, armering och betong, el- och linjedragning, transportjobb och en massa annat.

 

Bland gästerna finns också Jämtkraft,  Femper,  Jemtska,  JP vind, Triventus med flera, samt flera företag från det norska vindkraftsklustret i Tröndelag. 

 

När affärskontakter knutits och visitkort utväxlats blir det dags för att följa damernas distansskytte. Och före det reder meteorologen Pär Holmgren ut begreppen: Vindkraftverken byggs inte för att de är snygga eller fula. Det handlar om att göra något mot klimathotet!

 

 

Vindkraftcentrum på Youtube