Vindkraftcentrum satsar på webb-TV

Energivärlden förändras och utvecklas i allt högre hastighet. Vindkraftcentrum vill vara en snabb kanal för att kunna hänga med i det som berör förnybar energi. Därför gör Vindkraftcentrum nu en satsning på nyhetssammanfattningar i webb-TV.

– Vi behöver alltid utveckla vår kommunikation och nå ut på andra sätt. I tider när corona gör att folk ägnar mycket tid framför skärmen, ville vi hitta ett sätt att presentera de viktigaste nyheterna som berör förnybart i ett kortare format. Eftersom vi arbetat med byrån Innehållet sedan en tid, valde vi att utveckla det här tillsammans med dem, säger Torbjörn Laxvik, projektledare.

Första sändningen av ETV (Energi-TV) hade premiär på YouTube i början av oktober och innehåller bildmässiga telegram och en fördjupning med intervju. Nu hoppas Vindkraftcentrum på återkoppling från tittare, för att ytterligare kunna utveckla formatet.

– Första avsnittet är alltid en testballong. Vi får se hur den flyger och med lite tittarstormar kommer den att flyga högre och högre för varje avsnitt. YouTube fungerar ju också så att ju mer en fyller på, desto fler tittare brukar det bli, säger Torbjörn Laxvik.

Se premiäravsnittet av ETV här>>

Martin Machnow

Vindkraftcentrum på Youtube