Projektledare för Färdplan grön vätgas i Jämtland börjar på Vindkraftcentrum

Den 15 mars tillträder Linnéa Karlson en ny tjänst vid Vindkraftcentrum.se. Hon kommer att arbeta med kommunikation och näringslivsutveckling.

Linnéa Karlsson kommer närmast från Peak Innovation där hon varit ansvarig för Färdplan för grön vätgas i Jämtlands län som presenterades i december 2020. Hon har en högskoleingenjörsexamen från Mittuniversitetet i miljöteknik.

Varför Vindkraftcentrum.se?
– Jag brinner för en fortsatt utveckling av förnybar energi. Här gör Vindkraftcentrum ett viktigt jobb, som jag ser fram emot att vara en del av. Det gäller verktygen för lokala jobb och affärer där vindkraft byggs. Det handlar om en genuin vilja till regional utveckling och därmed acceptans för samhällets mål om förnybar energi.

Linnéa Karlsson går från projektledarskap och får nu möjligheten att arbeta med de affärsmöjligheter som det nya elsystemet baserat på förnybar energi erbjuder.
– Vi ser en viktig omställning av samhället framför oss. En omställning där utvecklingen av grön vätgas har en stor betydelse när de nya näringsgrenarna växer fram, som batterifabriker, fossilfritt stål, inhemska fordonsbränslen och en fortsatt digitalisering. Ska bli mycket spännande att få medverka till en fortsatt utveckling på området.
 
Vindkraftcentrum.se – Projektkontor förnybar energi och näringslivsutveckling drivs inom Strömsunds kommun men innebär ett nationellt uppdrag som finansieras av Statens Energimyndighet. Torbjörn Laxvik har lett Vindkraftcentrum.se sedan 2011.

– Riktigt kul! Rekryteringen innebär att vi får in nya kunskaper i organisationen samtidigt som vi kan ge Linnéa ett nytt sammanhang och nätverk att verka inom.

Läs färdplanen för grön vätgas i Jämtlands län: Klicka här>>
 
Vindkraftcentrums erbjudanden: https://vindkraftcentrum.se/index.php/vindkraftcentrums-erbjudanden
Senaste nyhetsbrevet: http://gantrack.com/t/pm/4870377061284/

Vindkraftcentrum på Youtube