Leverantörsdatabas wpd Stöllsäterberget, Malung-Sälen och Torsby kommuner

 

Stöllsäterberget, ny digital affärsplattform

På wpd brinner vi för omställningen till en förnybar värld och hållbarhet är ett av våra ledord. Vi bidrar inte bara med grön el i form av vindkraft och solkraft utan vi kompenserar även för de koldioxidutsläpp vi som företag orsakar. Detta gör vi bland annat genom återplantering av skog i Guatemala, arbete med att bevara mark och resurser i Sri Lanka samt utbyte av oljelampor till solcellslampor i Pakistan.

wpd arbetar alltid arbeta aktivt med att skapa fördelar för det lokala samhället där vindkraftsprojekt planeras. Det gör vi bl a genom att arbeta med tidig och kontinuelig information till de boende i närområde och att finnas tillgängliga för att svara på frågor via mail och telefon.

Vi tycker också att det är viktigt att ge de platser där vi bygger vindparker möjlighet att utvecklas och göra lokala satsningar som kanske inte hade kunnat genomföras utan ett extra tillskott i kassan. För att möjliggöra det avsätter vi bygdemedel .

Vi arbetar även aktivt med att ge regionala företag möjligheten att delta vid byggnation och drift av vindparken och med de kringtjänster som detta innebär i form av boende, service, underhåll av vägar m.m.

Vi har samarbetat med Vindkraftcentrum som har skapat en Leverantörsdatabas för projekt Stöllsäterberget. Vi tar nu detta samarbete vidare till nästa steg för att utöka chansen för stora som små lokala företag att bistå med långsiktiga tjänster men även mer akuta behov som dyker upp under parkens livstid.

Med den nya affärsplattformen kommer vi tillsammans med Vindkraftcentrum att jobba aktivt för att ditt företag ska kunna hänga med på tåget, men du behöver själv registrera ditt företag på den nya plattformen. Det är enkelt och du kan läsa mera om Vindpark Stöllsäterberget på vår hemsida.

www.wpd.se/stollsaterberget

Hör gärna av dig till projektledare Weronica Andersson, 070-6655862.

Leverantörsdatabasen är numera en digital affärsplattform

Nu har den traditionella leveransdatabasen övergått till en digital interaktiv affärsplattform. Vindkraftcentrum.se har i samarbete med Umeå Universitet tagit fram denna affärsplattform för att ytterligare utveckla möjligheterna till lokala affärer i samband med en vindkraftsetablering. Tjänsten är kostnadsfri.

Företag, organisationer som vill erbjuda sina produkter och tjänster till projektören och dess huvudentreprenörer kan registrera sig här. Privatpersoner som har boende att erbjuda är också välkomna. I affärsplattformen finns bland annat meddelandefunktioner som innebär att när ett inköp behöver göras skickas ett sms till de som registrerat att de kan leverera efterfrågad vara eller tjänst.

För att registrera dig ska du gå in på https://vindkraft.umigo.se/

Säkerställ att du använder rätt webbläsare
För att plattformen ska fungera som den ska så bör webbläsaren Google Chrome användas. Du kan ladda ner Chrome för dator eller telefon här>>. Plattformen har en språkfunktion, som i Chrome, gör det möjligt att kommunicera på alla språk. Dvs att du kan använda svenska språket som automatiskt översätts till mottagarens språk och vice versa. Du kan även använda andra webbläsare men då får du inte full funktionalitet.

Skapa ett konto
Gå in på vindkraft.umigo.se. Klicka på Registrera konto och fyll i kontouppgifter och klicka på Registrera konto. Ett mail med verifieringslänk skickas till den angivna e-postadressen. Kommer inget mail, kontrollera din Spam-korg. Klicka på länken i mailet för att bekräfta din e-postadress. Du kan därefter logga in på vindkraft.umigo.se.

Verifiering av företagsuppgifter
Efter du bekräftat din e-postadress kommer en administratör att verifiera dina företagsuppgifter och ge dig tillgång till plattformen. Detta kan ta upp till en arbetsdag.

Hjälpsida
När du ska registrera dina företagsuppgifter finns en hjälpsida där du steg för steg kan se hur du ska gå till väga vindkraft.umigo.se/help.htm

GDPR
Här kan läsa om Vindkraftcentrums hantering av GDPR>>

Vindkraftcentrum på Youtube