Välkommen till Branschforum vind 2021!

Till följd av Coronaläget ställs årets Branschforum Vind i Åsele i slutet av september in och hålls istället på samma plats i vår när det förhoppningsvis går att träffas och mingla säkert. Datum meddelas senare.

Ändå kommer det under hösten gå att ta del av de planerade teman som vi tänkt ta upp nu i september genom vårt format ETV. Det betyder korta filmade intervjuer och reportage som vi skickar ut under ett antal veckor med teman som Åsele i elektrifieringens spår, Elflyg, Affärsutveckling där vindkraft byggs, Elintensiva industrisatsningar, Havsbaserad vindkraft och Vätgasmöjligheter. Och en hel del mer.

 

ETV-sändningarna kommer att finnas på vår hemsida och skickas ut till dem som prenumererar på vårt nyhetsbrev.

Nu kan du anmäla dig till höstens Branschforum vind i Åsele. Det äger rum 30/9-1/10 och genomförs både fysiskt och med vissa digitala inslag, denna gång med betoning på fysiskt med samvaro och studiebesök. (Med reservation för ändrade Covid-restriktioner)

Vi välkomnar företag och offentlig sektor. Branschforum kommer inte att sändas digitalt i sin helhet. Däremot kommer det att gå att följa delar av innehållet via ETV som direktsänder flera korta soffintervjuer på YouTube under hela konferensen. Länk till de digitala sändningarna kommer skickas ut under sista veckan i september.

Ämnen är vad som hänt i området i södra Lappland i elektrifieringens spår, däribland test av elflyg. Vattenfalls pågående projekt där 84 verk börjar resas nu i sommar, men också vad bygd och företag tjänar på etableringen.

Vidare vad satsningar på förnybar el kan betyda kan betyda för etableringar av elintensiv industri i värdkommunerna samt vad de enorma investeringarna som planeras i vätgasproduktion kan ge. Vi räknar också med att få svar på om det mesta av vindkraften framöver kommer att byggas till havs.

Konferens pågår lunch till lunch, för mer information ring Linnéa Karlsson, 0761012071, vid Vindkraftcentrum.se eller Katrin Nordmark Jonsson, 0761366692, vid Åsele Näringslivsstiftelse.

Konferensen och måltider är kostnadsfritt. Boendet ingår inte så det får du boka och betala själv på Åsele Wärdshus tfn: +46 (0)941-662 55, Bernt@aselewardshus.com Ange Branschforum vid bokning

{rsform 16}

Vindkraftcentrum på Youtube